Mozzarella

Hvad er mozzarella?

 

Mozzarella – den ikoniske madlavningsost, der hører til i ethvert køkken.

Det hele startede langs Vesuvs bjergskråninger, nær den syditalienske perle, Napoli, hvor lokale mejerister eksperimenterede med mælk fra middelhavs vandbøflen. I dag er det blevet til den højtelskede mozzarella, der er en favorit i mange køkkener.

Mozzarellaen har sin oprindelse i Italien, hvor den går under navnet Mozzarella di Bufala. Til trods for at den milde og mælkeagtige ost har været en grundingrediens i det italienske køkken i mange år, opnåede den først BOB-betegnelse i 1996, hvilke betyder, at det kun er mozzarella produceret inden for 7 provinser i regionerne Lazio (Rom) og Campania (Napoli), der må kaldes Mozzarella di Bufala. Den friske, milde og let syrlige bøffelmozzarella udgør en spise i sig selv og kan ofte findes som forret på et italiensk menukort. Sammensæt et par skiver af osten med tomat, rødløg og en håndfuld friske basilikumsblade. Afslut med en dressing af olivenolie, balsamico og lidt salt og peber.

Nu om dage kan man få mozzarellaost fra mange forskellige steder i verden og i mange forskellige udgaver. I størstedelen af mozzarellaproduktionen indgår pasteuriseret komælk fremfor den upasteuriserede bøffelmælk, der traditionelt anvendes. Dette gør sig også gældende i Karolines Køkken® mozzarellaost, der kommer i en revet udgave.

I revet form fremstår mozzarellaen også som en herlighed af en madlavningsost, der kan få det bedste frem i mange varme retter. Ved opvarming kommer ostens flotte smelte- og strækevne til syne, der tilføjer retten fylde og struktur. Test den revet mozzarellas egenskaber af på pizza, i tærter og andre ovnretter, hvor en mild ostesmag foretrækkes.

Osteype

Friskost

Karakteristika

Karolines Køkken® revet mozzarella er blød til halv fast, umodnet, lys til gullig, tæt og uden eller med få huller.

Smag

Mild, neutral, let syrlig og letsaltet.

Oste, der minder om:

Leder du efter en erstatning til mozzarellaosten, skal du kigge efter andre friskoste. Burrata lægger sig tæt op ad mozzarellaen i både smag og udseende, men er dog blødere i konsistensen.

 

 

 

 

 

Billedmateriale er venligst stillet til rådighed af Arla Foods A/S